Verleden

Welkom in de betoverende wereld van het oude Castricum, waar de tijd teruggaat naar vervlogen dagen en het verleden tot leven komt. Als we denken aan het rijke erfgoed van de gemeente Castricum, stappen we in een tijdmachine die ons meeneemt naar de periode vóór het jaar 2000, en soms zelfs helemaal terug tot 1600.

Binnen deze digitale schatkamer hebben we met liefde en aandacht verschillende onderverdelingen gemaakt van de bekende delen van onze gemeente en speciale locaties die geliefd zijn bij de bewoners. Navigeer eenvoudig via het bovenste menu of ontdek onderaan elke pagina een glimp van het verleden, vastgelegd in beeldmateriaal.

Maar dit is slechts het topje van de ijsberg. Voor een diepere duik in het verleden nodigen we u uit om lid te worden van onze besloten Facebook-groep. Hier kunt u meer ontdekken, verhalen delen en samen met anderen genieten van het historische Castricum.

Wij hebben ons best gedaan om u op een snelle en plezierige manier een overzicht te bieden van oude foto’s, films, ansichtkaarten, brieven en andere schatten.

Schermafbeelding-2015-02-08-om-16_41_49